Geweldige manieren om chocolade op je bruiloft te gebruiken

Laten we beginnen door te melden dat chocolade de ultieme manier is om je met de harten van al jouw bruiloftsgasten te verbinden. Iedereen houdt van chocolade! Chocolade speelt zelfs al eeuwenlang een belangrijke rol in huwelijkstradities. 

De Maya’s en Azteken dronken bijvoorbeeld een cacao brouwsel tijdens hun huwelijksceremonies. Terwijl in 1615 chocolade voor het eerst tijdens het huwelijk van Anne van Oostenrijk en Koning Lodewijk XIII van Frankrijk in Europa verscheen. Anne schonk haar koninklijke echtgenoot toen chocolade als huwelijkscadeau.

Een chocolade bruidstaart en nog meer ideeën

De meest voor de hand liggende manier om chocolade op jouw speciale dag te gebruiken is om het in je bruidstaart te gebruiken. Iets wat volgens velen altijd de perfecte keuze en een smullende publiekstrekker is. 

Toch zijn er ook veel andere manieren om chocolade op je trouwdag toe te passen! Dus om in de voetsporen van de bovengenoemde beroemde chocoholics te treden, vind je hier allerlei manieren om deze traktatie ook op jouw grote dag op te nemen.

Gepersonaliseerde chocolade blokken of figuren

Was jij altijd al verliefd op de klassieke chocoladereep en de simpele romantiek die erachter steekt? Doe hier iets mee op je trouwdag. Niets is zo vertederend dan een gepersonaliseerd stuk chocolade als bedankje te ontvangen met de namen of initialen van het bruidstel erop!

Chocolade bedrukken met een foto van het gelukkige paar is een ander formidabel idee. Er zijn daarnaast nog veel meer manieren waarop jij je chocolaatjes kunt personaliseren. Dus of jij dit nu als chocoladetelegram, ‘chocolike’ of bedrukte chocoreep doet, het effect zal zeker een perfecte herinnering opleveren.

Een chocoladefontein

Als jullie als koppel graag een elegante en klassieke indruk willen achterlaten, dan is een chocoladefontein precies wat je zoekt. Een fontein van chocolade biedt immers een prachtig aanzicht en is een geweldige aanvulling op elke bruiloft. Het levert ook een bijzondere interactieve ervaring waarbij jouw bruiloftsgasten lekker kunnen bijpraten, lachen en ontspannen terwijl ze van een luxueus dessert genieten. Zet er een selectie van geassorteerde snacks bij die zalig zullen smaken wanneer ze in chocolade gedompeld worden. Denk daarbij aan kleine vierkantjes fruit en hartige snacks. 

Met chocolade bedekte aardbeien

Wat is er nou romantischer dan met chocolade omhulde aardbeien op je trouwdag te serveren? Gedompeld in chocolade zijn verse en rijpe aardbeien een gezonde manier om elke zoetekauw in te palmen. Dit is een klassieke dessert keuze die perfect met een stijlvol huwelijksthema te combineren is. Je kunt daarbij diverse chocolade mogelijkheden aanbieden, zodat jouw gasten zelf kunnen kiezen wat ze willen. Je zou deze luxe traktatie, als jij dit wenst, ook met een mix van andere fruit favorieten zoals ananas, meloen of appel kunnen combineren.

Een chocolade boost!

Maar ook voor het huwelijkspaar zelf zal het nuttigen van chocolade als een serotonine boost voor hun huwelijksnacht zorgen. Met daarbij het gevoel van euforie voor de keuze voor elkaar en het afsluiten van een succesvolle huwelijksdag. 

Chocolade maakt ons leven absoluut beter, dat valt niet te ontkennen. Er is dan ook niemand die nee tegen een lekker stukje chocolade zal zeggen. Dus is chocolade op je bruiloft een sublieme manier om ervoor te zorgen dat je gasten zich verwend en gelukkig voelen. Je kunt dus echt niet de fout ingaan met de koning van alle smaken: chocola!